Ellen Pontara

 

Ellen Pontara

CD-release!! Den 2 juni 2017 släpper Ellen sitt första soloalbum som flamencosångerska! Skivan innehåller främst egetkomponerat material som skapats tillsammans med gitarristen Eriks Steen. Inspelad av Piedra Music Production i Stockholm, www.eriksteen.se Skivan ges ut på skivbolaget DO MUSIC RECORDS, www.domusicrecords.com

Ellen arbetar som sångerska, flamencosångerska och sångpedagog. Hennes musikaliska inriktning är världsmusik, singer/song writing, visa/vokal och jazz. Hon är utbildad vid Musikhögskolan i Stockholm samt till flamencosångerska i Spanien under 2 år. Hon är också utbildad hälsopedagog med inriktning på Läkande Sång.

I över 20 år har Ellen frilansat som sångerska och musiker (piano) i diverse grupper, föreställningar och andra projekt. Hon har under många år bedrivit nära samarbete med ett flertal flamencomusiker/dansare i Sverige. Bland några grupper kan nämnas Flamenco en Marcha och Soniquete Flamenco. För närvarande arbetar hon med trion Aire de Vida, tillsammans med flamencogitarristen Per Lenner och dansaren Pia Pohjakallio. Aire de Vida skapar flamenco i dess enklaste men också ofta starkaste form; en sångerska, en dansare och en gitarrist. Trion har trollbundit sin publik med framträdanden på både teatrar, mindre intima scener och privata tillställningar.

Under nio års tid arbetade Ellen med cirkusgruppen Zin­Lit där hon skrev musik till deras föreställningar och medverkade på scenen som sångerska och aktris. Efter det fortsatte ett samarbete med luftakrobaten Lynx Jakobsson vilket hittills resulterat i tre föreställningar ­ Firefly, Story of Lynx och La cavalcade des reves. Story of Lynx är en berättarföreställning med sång, musik, luftakrobatik, scenisk hästkonst och en berättare. Den spelades 2011 för högstadieskolor i Göteborg och 2012 på Ljungby Berättarfestival. De andra föreställningarna spelades i Frankrike och Sverige och Firefly spelades även på den internationella gatuteaterfestivalen Spoffin i Holland.

Ellen har tidigare medverkat i föreställningar och konserter på bl a Göteborgs Konserthus, Göteborgs Stadsteater, Stockholms stadsteater (Soppteatern och Backstage), Boulevardteatern, Lunds stadsteater, Ystad Stora Teater, Kolhusteatern, Jönköpings teater, Gottsunda Teater, Teater Reflex, Sveriges Television, Sveriges Radio, Fasching, Nefertiti, Jeriko, diverse festivaler och mindre scener.

Ellen undervisar i egen regi i individuell sång, flamencosång och läkande sång. Hon medverkar också som sångerska och pedagog på World Dance Company i Göteborg och har enskilda lektioner i flamencosång på musikhögskolorna i Göteborg och Stockholm, samt terminskurser vid studieförbund.

Om du är intresserad av att boka konsert, föreställning, filmvisning, lektioner eller kurser mejla till Ellen på ellenpontara(at)hotmail.com